Detoxifierea intestinala



Principalele organe cu rol de eliminare a toxinelor din corp sunt pielea, rinichii, plămânii, ficatul și intestinul gros. Toate au o importanță majoră în funcționarea corectă a organismului, însă despre colon putem spune că tranzitează zilnic cea mai mare cantitate de substanțe toxice din organism, pentru a fi eliminate. Disfuncțiile în eliminare conduc rapid la stagnare, reabsorbția parțială a unora dintre substanțele toxice în circuitul sanguin, iritații și perturbări locale, afectarea funcționării celorlalte organe cu rol de eliminare, acumularea toxinelor în diferite zone din corp.Aceste disfuncții în eliminare pot apare dacă capacitatea naturală de detoxifiere a organismului este depășită temporar datorită alimentației incorecte, condițiilor de mediu (poluare, etc), precum și a unui mod de viață dezechilibrat și generator de stres (vezi și cauzele acumulărilor toxice).Pe măsură ce aceste disfuncții nu sunt corectate, dezechilibrele pot lua amploare, apărând treptat semnele caracteristice ale unui organism îngreunat, încărcat și toxic: pierderea energiei, apatie și oboseală fără motiv, disfuncții gastrice și intestinale (constipație, balonări, afecțiuni intestinale diverse), diferite boli cronice ce afectează sistemul osos, cardio-vascular și chiar nervos.Purificarea intestinală este cel mai accesibil și rapid mod de a detoxifia întregul organism, eliberând principala poartă de eliminare a toxinelor din trup. Legăturile strânse între funcționarea intestinului gros și întregul organism vor face ca detoxifierea intestinală să fie resimțită ca un ajutor real și profund benefic pentru întregul organism.
Efecte pozitive ale detoxifierii intestinale corecte
Fără a acţiona direct asupra unei boli, ci în special asupra organelor ce îndeplinesc funcţii de eliminare şi epurare a corpului, curele de purificare a colonului reprezintă în principal o posibilitate de prevenire și/sau ameliorare a majorităţii bolilor cronice ale civilizației: obezitatea, hipercolesterolemia, afecţiunile intestinale ( constipaţie, colite şi recto-colite, diverticuli, polipi intestinali), afecţiunile reumatismale, malignități, tumori de natură benignă, tulburările de natură psiho-emoțională, formațiuni chistice la nivelul sânilor şi ovarelor, diabet, oboseală cronică, precum și unele simptome de natura neelucidată. Terapia a numeroase alte afecțiuni beneficiază de ajutorul important al detoxifierii ca etapă premergătoare tratamentului propriu-zis: afecțiunile pielii, alergiile de diverse etiologii, psoriazisul, infecțiile renale și urinare (mai ales cu bacili Coli), herpesul, artrita, tulburările ce apar ca urmare a scăderii imunității.Iată câteva semne care indică o purificare reușită chiar și dacă nu ne confruntăm cu nici un fel de afecțiune gravă (aceasta este obținută în general după realizarea mai multor cure succesive de detoxifiere, cu respectarea unei alimentații adecvate):
”Când sunteţi complet purificat limba va fi roşie strălucitoare (precum a unui nou născut) ea va fi liberă de orice peliculă sau de orice albeaţă iar respiraţia va fi în permanenţă foate plăcută, fără nici un miros. Chiar şi fecalele pot să își piardă mirosul neplăcut deşi printr-o alimentaţie necorespunzătoare mirosurile vor reveni.” (dr. Richard Anderson, unul dintre promotorii purificării intestinale în America)
Opinii ale unor medici si terapeuti despre detoxifierea intestinala
Dr. Bernard Jensen:
Cred că atunci când intestinul nu este activ materiile toxice sunt mult mai predispuse să fie absorbite prin peretele intestinului şi în circuitul sanguin din care ele vor fi apoi depozitate în ţesuturi. Dacă un sistem de eliminare este inactiv, în corp vor fi reţinute mult mai multe resturi. Când toxinele se acumulează în ţesuturi, are loc creşterea gradului de distrugere celulară. Digestia devine slabă, iar materialele digerate parţial se adaugă problemei deoarece corpul nu poate produce ţesuturi normale doar cu jumătate din nutrienţii digeraţi. Funcţia normală este încetinită în toate ţesuturile corpului în care toxinele s-au acumulat. Când cineva a atins stagiul de boală degenerativă, este un semn că toxinele au pus stăpânire pe corp. Este tocmai de aceea momentul să luăm cât mai repede în considerare purificarea ţesuturilor corpului. Trupurile noastre pot fi copleşite de acumulările toxice, ca o consecinţă a oboselii, circulaţiei proaste şi a dietei improprii. Un corp inactiv, secătuit de resturi toxice nu are capacitatea de a elimina aceste toxine. Când un organ devine extraordinar de toxic, oxidările normale nu pot avea loc în ţesuturi. Fără oxidare suntem lipsiţi de energie şi corpul obosit continuă spirala deprimării.
Dr. Bernard Jensen
Corpul nu mai poate să elimine singur toxinele. Oamenii bolnavi sunt întotdeauna oameni obosiţi. [...]Dintre toate procesele esenţiale pentru o sănătate bună, am descoperit că eliminarea corectă este cu siguranţă una din cele mai importante, iar când ne referim la sistemele corpului, este evident că este nevoie de un foarte bun management al activității intestinale. [...]Peretele intestinului are o căptuşeală de natură mucoasă care elimină toxinele, acizii si catarul. Pentru a elimina catarul, captuşeala trebuie să iasă afară împreună cu ele. În unele cazuri, nu se întămplă aceasta. Am constatat că aceasta nu elimină acumulările cum ar trebui și de fapt, toxinele se prind de peretele intestinului. Astfel trebuie avut grijă de această "căptuşeală". În anii ’50 am ajutat oamenii să-şi învingă boala, handicapurile şi stările maladive şi a devenit foarte clar pentru mine că lipsa de îngrijire a intestinelor este la baza majorităţii problemelor de sănătate ale oamenilor." [...]"Fiecare ţesut este hrănit de către sânge, care este alimentat de către intestine. Atunci când intestinele sunt murdare, sângele este murdar, la fel şi organele şi ţesuturile… intestinele sunt cele de care noi ar trebui să avem în mod invariabil grijă mai întâi, înainte ca o vindecare eficace să poată avea loc.
Dr. Denis P. Burkitt chirurg englez (1911-1993), autor al cărții "Don't forget fiber in your diet":
Dovezi din studiile asupra cancerului de la universitatea din San Francisco indică că un colon toxic şi constipaţia sunt strâns legate de apariția de celule anormale în corp. Îngrijirea corectă a intestinului, printr-o nutriţie corectă, este cheia pentru prevenirea multor boli şi a operaţiilor inutile. [...]problemele ca obezitatea, diabetul, hernia, apendicita, diverticulozele, colitele, polipii şi cancerul de colon sunt practic necunoscute în satele din Africa de Est. Dieta populaţiilor din Africa de Est este bogată în fructe şi vegetale proaspete şi cereale. Tărâţele aspre din grâne absorb apa, crescând volumul resturilor din intestin şi grăbind timpul de eliminare, menţinând intestinul curat şi sănătos. Ceea ce lipsește complet din dieta acestor oameni este făina albă, zahărul alb şi alţi carbohidraţi rafinaţi. Am constatat acestea studiind populații din diferite sate din Congo, Kenya, Uganda, Sudan şi din alte părţi nedezvoltate ale lumii. Volumul mic de fibre din dietă şi excesul de zahăr şi făină albă contribuie sau produce multe din bolile civilizaţiei. Timpul de tranzit intestinal pentru un nativ din Bantu este mai mult decât dublu ca viteză faţă de cel al unui englez. Timpul cât resturile alimentare rămân în intestin determină gradul de putrefacţie a lor, cât de mult se multiplică bacteriile nedorite, câte grăsimi se absorb prin intestin şi ce fel de toxine chimice se dezvoltă în intestin şi pe lângă el. Un fapt ce merită menționat este acela că nativii din Africa care s-au mutat la oraş pentru a lucra tind să-şi schimbe dieta şi ajung să se confrunte cu aceleași boli ca și cei occidentalii. Ei consumă mult zahăr şi făină albă, mai puţine alimente cu fibre iar efectele se observă repede în intestin.
Ing. Valeriu Popa într-un dialog cu un viitor medic
În momentul în care vei auzi de la un om "eu am boala cutare" să te gândești că el are sângele stricat. Primul lucru pe care trebuie să îl întrebi este: la câte zile ieși afară. Daca e constipat începe imediat și găsește-i modalitatea de a-l ajuta să elimine constipația.[...] După ce i-ai dat afară elementul toxic din tractul digestiv atunci abia începi să vorbești cu el. [..]Acest element toxic care trenează în tractul digestiv este marea otravă pe care o purtăm în noi și așa infectăm sângele. Tot așa cum la o funcționare normală nutrienții trec prin peretele intestinal, mai ales la o stagnare îndelungată în tractul digestiv toxinele migrează prin ”porii” intestinului și trec în sânge...Într-un corp în care sângele este deteriorat, dereglat, forme microbiene care există în noi se dezvoltă sau cele care se găsesc în afară găsesc în noi terenul propice pentru a se dezvolta. Un exemplu clasic: ai două sticle cu apă curată pe care le pui la geam. Într-una dintre ele pui un vârf de cuțit de drojdie de bere și apoi în amândouă pui un "mujdei" de microbi. În care dintre ele crezi că se dezvoltă mai rapid? În cea cu drojdie de bere. De ce? Pentru că am creat patul germinativ. În momentul în care apare o molimă de gripă sau de genul acesta să-ți aduci aminte că corpul în care a apărut boala este echivalent cu o sticlă în care se găsește ceva care a grăbit dezvoltarea microbului respectiv.
Dr. V.E. Irons, pionier în teoria curăţirii colonului autor al lucrarii: "Distrugerea propriului dumneavoastră mecanism natural protector afirma:
Provoc lumea că nu veţi putea găsi în America 1000 de oameni care să nu aibă un colon ce funcționează incorect. Lăsaţi-mă să îi supun pe toți la programul de curățire intestinală şi în 7 zile voi arăta tuturor oponenţilor mei ceea ce vreau să spun. Îi voi lăsa să vadă, să simtă şi chiar să atingă toate acele lucruri grele, aderente şi pline de putreziciune care s-au adunat în colonul lor timp de ani de zile cauzând tot felul de boli. Starea colonului din întreaga ţară este mult mai rea decât cred doctorii, Asociaţia Medicilor Americani, farmaciile sau chiar cei ce fac parte din industria suplimentelor naturale. Teoria noastră afirmă că CAUZA MAJORITĂŢII STĂRILOR MALADIVE ESTE AUTOINTOXICAREA şi că 90% din probleme încep în colon. Noi putem demonstra că putem găsi mucoasa întărită cu mirosul ei îngrozitor în colonul a 95% din întreaga naţiune. De unde ştim acest lucru? Deoarece este posibil ca 99% din toate vârstele şi sexele să violeze două legi naturale majore, o dată de până la trei ori pe zi încă de la vârsta de doi ani. Care sunt cele două legi? 1. Combinaţia greşită de alimente, și 2. Folosirea zilnică, constantă de cantităţi imense de hrană moartă."
Sir Arbutnot Lane M.S., F.R.C.S., chirurg al regelui Angliei:
"Nu există decât o singură boală şi aceasta este eliminarea defectuoasă’’.
Dr. Harvey Kellogg, M.D.:"În cele 22 000 de operaţii pe care le-am făcut personal nu am găsit niciodată un singur colon normal şi din cele 100 000 de operaţii care au fost realizate sub conducerea mea, nu mai mult de 6% din colonuri erau normale."
Surse bibliografice de informare

F.Paraschiv,333 sfaturi pentru Alimentaţie si Alimente Sănătoase,Editura Medicală,2003.
Ghe. Mencinicopschi,Noua Ordine Alimentară/,Vol 1, Editura Coreus,2010.
Dr.Max Gerson,O terapie naturala eficienta pentru tratatrea cancerului si altor boli grave,editura For You,2005


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu